Novi RDesign magazin broj 20

Novi RDesign magazin broj 20

Dočekali smo i 20 broj časopisa RDesign gdje su nam gostovala DVA ARHITEKTA sa svojim projektom vinarije Kutjevo. Na Hrvatsko tržište je stigla nova stolica proizvođača Herman Miller - COSM koja predstavlja potpuno novi doživljaj sjedenja. Sve ostale novosti pronađite i istražite u našem časopisu.
Novi RDesign magazin broj 19

Novi RDesign magazin broj 19

U novom broju RDesign magazina čitajte o novostima iz svijeta dizajna, o novoopremljenim objektima te modernim i cool opremljenim prostorima. Uživajte! :)
OPREMLJENA BENZINSKA POSTAJA ROX

OPREMLJENA BENZINSKA POSTAJA ROX

ROX je devedesetih godina bio predznak liberalizacije tržišta naftnih derivata pri čemu se pokušao postaviti standard izgleda i usluge. Benzinska postaja više nije samo točionica goriva već mjesto za predah "suvremenih kauboja" koji više vremena provode u automobilima nego kod kuće. Ulaz u prodajno mjesto benzinske postaje i njezina unutrašnjost inspirirani su prirodom, stoga prevladava svijetla boja drva. Ništa ne izlazi brže iz mode nego sama moda, zato svi tamno uređeni i hladni prostori brzo zastarijevaju i nisu održivi jer su produkt prezentacije dizajnera, a ne razmišljanja o potrebama korisnika. Dizajn interijera benzinske pumpe ROX čista je suprotnost tome jer je dizajniran da bude ugodan, topao i jednostavan za održavanje. Kaže se da je dobar dizajn nevidljiv upravo zato što je logičan. Tvrtka Primat RD u potpunosti je opremila benzinsku postaju ROX u Zagrebu.
OPREMLJENA AMERIČKA MEĐUNARODNA ŠKOLA U ZAGREBU

OPREMLJENA AMERIČKA MEĐUNARODNA ŠKOLA U ZAGREBU

Američka međunarodna škola (American International School of Zagreb - AISZ) utemeljena je 1966. godine kao neprofitna, privatna škola za potrebe djece državljana SAD-a u Zagrebu. Danas škola pruža obrazovanje djeci u dobi od tri do osamnaest godina, a sastoji se od vrtića , osnovne škole, više osnovne škole i srednje škole. Nova zgrada škole nalazi se na uglu Ulice Savezne Republike Njemačke  i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana i proteže se na 8.667 kvadrata arhitektonski prilagođenih suvremenom američkom sustavu obrazovanja.
Primat RD na danima Orisa 2018.

Primat RD na danima Orisa 2018.

Kao i svake godine, na danima Orisa sudjelovali smo kao izlagač, a poklonili smo i jednu od glavnih nagrada - Uredski stolac Kick-off proizvođača Dauphin, sretnom dobitniku iz Rijeke.
Novi RDesign magazin broj 18

Novi RDesign magazin broj 18

U novom broju magazina pripremili smo razne novosti vezane za novo opremljene objekte kao i druge zanimljivosti. Uživajte! :-)
OPREMLJENA DVORANA MIROSLAV ČAČKOVIĆ U SKLOPU MEDICINSKOG FAKULTETA

OPREMLJENA DVORANA MIROSLAV ČAČKOVIĆ U SKLOPU MEDICINSKOG FAKULTETA

Jedna od najupečatljivijih i najvećih dvorana u sklopu fakulteta svakako je ona nazvana prema prvom dekanu prof. dr. Miroslavu Čačkoviću. Zadnja rekonstrukcija dvorane odrađena je 2004. godine kada su uređeni parketi te obnovljene klupe i stolci, a izrađena je i puštena u pogon tzv. režijska soba s opremom za udaljena predavanja.
Četrnaest godina kasnije ta stara ljepotica ponovno je preuređena i opremljena, a novo ruho podarila joj je tvrtka Primat RD. Radovi su trajali šest mjeseci, pri čemu je u potpunosti uređen interijer dvorane s pripadajućim sanitarnim prostorima te strojarnica objekta. Dvorana je dobila nove instalacije struje i multimedijsku opremu, nove strojarske instalacije grijanja, hlađenja i ventilacije te instalacije vode i odvodnje uz dvoranu. Postavljena je, također, akustička obloga dvorane, vrata, parket te u amfiteatralnoj dvorani poredani su namjenski stolovi i preklopne stolice na kojima će budući i sadašnji studenti moći udobno provoditi vrijeme na predavanjima.
DANI ORISA 2018.

DANI ORISA 2018.

Kao i svake godine Primat-RD sudjeluje kao izlagač i sponzor na Danima Orisa 18.
Dani Orisa međunarodni je arhitektonski simpozij koji organiziraju časopis Oris i Oris Kuća arhitekture. Dvodnevno događanje, koje se održava od 2001. godine, predstavlja najznačajnija imena svjetske arhitektonske i kulturne scene, a svake godine okuplja više od 2000 posjetitelja iz Hrvatske, okolnih zemalja, pa i šire. Svoja predavanja održat će razni arhitekti i dizajneri.
Ovogodišnji Dani Orisa održat će se u Zagrebu 13. i 14. listopada 2018., u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog te Vas pozivamo da nam se pridružite i ove godine. Očekujemo Vas s veseljem :-)

OPREMANJE INTERIJERA NOVE SLASTIČARNICE VINCEK

OPREMANJE INTERIJERA NOVE SLASTIČARNICE VINCEK

Sva djeca vole slastice, no ljubav prema slatkom kod mnogih ostaje i tijekom cijelog života. Jedan dio njih čak sanja o tome da jednog dana otvore vrata vlastite slastičarnice, a upravo to uspjelo je obitelji Vincek koja je u četrdeset godina postojanja svoje istoimene obiteljske tvrtke promijenila slastičarsku sliku Zagreba. Vincek , koji je svoju slastičarski misiju započeo malom slastičarnicom u Zvonimirovoj ulici, danas ima preko 100 zaposlenika i 6 prodajnih mjesta u Zagrebu. Još jedno novo prodajno mjesto otvoreno je u Dugavama i predstavlja novu slastičarsku oazu. Tvrtka Primat-RD kompletno je uredila i opremila interijer.
Opremljena specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke toplice

Opremljena specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke toplice

Prije sedam godina započela je rekonstrukcija Maksimilijana, 200 godina starog objekta, vrijedna 5 milijuna kuna, a unutrašnjim preuređenjem stvoren je prostor koji zadovoljava najsuvremenije standarde za boravak pacijenata. S ponosom možemo reći da smo u potpunosti opremili interijer drugog kata objekta Maksimilijan. Sav namještaj i oprema za smještajne jedinice izrađene su po mjeri u skladu sa zahtjevima klijenta. Prema predviđenom projektu opremili smo ulaz u objekt odnosno glavni pult recepcije, smještajne jedinice koje obuhvaćaju sobe i apartmane, blagovaonicu te šank i retropult cafe bara s aparatima.

Opremljen brod Četiri zvonika

Opremljen brod Četiri zvonika

Nakon sedam godina, koliko je prošlo od kad je u našem najstarijem brodogradilištu Kraljevica održano posljednje porinuće, novi brod koji nosi ime Četiri zvonika, po simbolu Raba, nedavno je porinut u more. U potpunosti smo opremili brod, točnije unutrašnjost triju paluba koje čine tri zasebne funkcionalne cjeline. Tako se na prvoj palubi nalazi salon za putnike, šank, toaleti i spremišta, dok je druga paluba namijenjena za boravak posade  pa prostor obuhvaća profesionalnu kuhinju, dnevni boravak i smještajne jedinice. Uređen je i naizgled "goli" interijer komilarnice na vrhu broda.
Novi RDesign magazin broj 17

Novi RDesign magazin broj 17

RDesign Magazin broj 17 donosi zanimljive teme i članke vezane uz arhitekturu i dizajn interijera te novosti iz svijeta namještaja i opreme za interijer. Provjerite kako je uređen prvi hrvatski Cat Caffee te kako su uređeni sanitarni prostori i salon za putnike trajekta "Tin Ujević". Provjerite i Brygg dizajn čaša za pivo koji poboljšava kvalitetu piva. Pročitajte priču o nastanku brandova Nowy Styl i Ton te dopustite da vas zadive fotografije arhitekture nekoliko centara i galerije u Krakowu.
Ove i ostale zanimljive teme pročitajte u novom broju RDesign Magazina 17.
Opremljen novi ured digitalne agencije Degordian

Opremljen novi ured digitalne agencije Degordian

Sam prostor koncipiran je kao open space  unutar kojeg su zatvorene prostorije koje služe za održavanje sastanaka te kuhinja u kojoj zaposlenici  mogu predahnuti uz piće i obrok. Radni stolovi organizirani su unutar radnih jedinica sa 6 do 10 radnih mjesta, kako bi se potencirao timski rad, ali i omogućila fleksibilnost u organizaciji radnog mjesta s mogućnošću otvaranja prostora za budući rast agencije.
Uređenje Vipnetovih prostora u Zagrebu

Uređenje Vipnetovih prostora u Zagrebu

Prazan i neugledan prostor tvrtka Primat RD učinila je funkcionalnim, sigurnim i ugodnim za rad. Otvoreni prostor call centra pregrađen je žutim, crvenim i sivim tapeciranim povišenim pregradama, koje upijaju buku omogućujući neometan rad zaposlenicima. Na ovaj način svaki agent call centra ima svoju izoliranu radnu jedinicu, dok otvoreni prostor omogućuje komunikaciju svih zaposlenika u trenutku kada oni to žele ili kada je potrebno. Dodatno, svi zaposlenici tijekom dana sjede u udobnim i ergonomski dizajniranim radnim uredskim stolicama MySelf Mesh, proizvođača Dauphin. Osim radnih mjesta djelatnika call centra opremljeni su i uredi voditelja, konferencijske sale, učionice i kuhinje.

Uređenje studentskog doma Varaždin

Uređenje studentskog doma Varaždin

Izgradnja i uređenje Studentskog doma s pratećim sadržajima unutar Studentskog kampusa Varaždin, trenutno je najveća investicija u Varaždinu i cijeloj Varaždinskoj županiji. Kompleks doma je pasivna zgrada A+ kategorije na 5 katova, u sklopu koje će se primjenjivati najsuvremenija tehnologija.
BLAGDANSKA ATMOSFERA U HONKA KUĆI

BLAGDANSKA ATMOSFERA U HONKA KUĆI

Kao što već i znate, Primat Log Home čija je primarna djelatnost zastupanje i prodaja Honka skandinavskih drvenih kuća, odnedavno je članica grupacije Primat RD. Drvene kuće Honka su svjetski su svjetski poznati brend visokokvalitetnih modernih i tradicionalnih montažnih kuća te drvenih vikendica inspiriranih nordijskom prirodom. Predstavljaju zdrav, lijep, prirodan i energetski učinkovit dom. Kako bi se pokazala sva raskoš i kvaliteta Honka kuća, izgradili smo jednu uzornu u dvorištu naše poslovne zgrade u Hrvatskom Leskovcu, a za nadolazeće blagdane prigodno smo je i uredili, pa ukoliko ste u blizini navratite vidjeti ugodnu atmosferu u kojoj prevladavaju mirisi drva i kuhanog vina :-).
Izašao je novi broj RDesign magazina

Izašao je novi broj RDesign magazina

S ponosom predstavljamo blagdansko izdanje našeg 16. broja magazina RDesign u kojem možete pronaći brojne novosti iz poslovanja tvrtke Primat RD, zanimljive tekstove iz struke te nadahnjujuće fotografije dizajnerskih proizvoda i primjere opremanja prostora.
Primat RD na Danima Orisa 2017.

Primat RD na Danima Orisa 2017.

Kao i svake godine, na danima Orisa sudjelovali smo kao izlagač, a poklonili smo i jednu od glavnih nagrada - Ton Dondolo, lounge fotelju od drveta bukve sretnoj dobitnici iz Zagreba.
Primat RD u suradnji sa Večernjim listom opremio Kardio-Internističku ambulantu u Velikoj Gorici

Primat RD u suradnji sa Večernjim listom opremio Kardio-Internističku ambulantu u Velikoj Gorici

U sklopu projekta "Ordinacija iz bajke 2017" tvrtka Primat RD opremila je novu Kardio-Internističku ambulantu u sklopu Doma zdravlja u Velikoj Gorici. Osim odrasle populacije, ambulanta će biti namjenjena i djeci obzirom na rast kardiovaskularnih bolesti poput hipertenzije. Primat RD se uvijek trudi sudjelovati u dobrotvornim aktivnostima, a svojim radom omogućiti dobrobit i onima koji su u životu ili poslu imali nešto manje sreće. Kardiološkoj ambulanti omogućili smo opremu potrebnu za rad - stolove, stolice, ormare i garderobne elemente. Sve su to redom dijelovi našeg asortimana, a na sreću vlastitom proizvodnjom elemente možemo prilagoditi svakom prostoru.
Salone del Mobile Milano 2017 - Novosti

Salone del Mobile Milano 2017 - Novosti

Kao i svake godine do sad, tvrtka Primat RD posjetila je najveći sajam namještaja u Europi - Salone del Mobile Milano 2017 sa kojeg Vam donosimo svježe informacije. Na fotografijama možete vidjeti izložbene prostore naših partnera koje zastupamo, kao i njihove najnovije modele namještaja.
Primat RD - generalni zastupnik za Honka kuće

Primat RD - generalni zastupnik za Honka kuće

Primat Log Home postao službeni zastupnik za drvene kuće Honka

Nova članica grupacije Primat RD odnedavno je Primat Log Home čija je primarna djelatnost zastupanje i prodaja Honka skandinavskih kuća. Drvene kuće Honka svjetski su poznati brend visokokvalitetnih modernih i tradicionalnih montažnih kuća te vikendica inspiriranih nordijskom prirodom.

Primat Log Home isporučuje visokokvalitetne drvene montažne kuće koje predstavljaju zdrav, lijep, prirodan i energetski učinkovit dom. Sve drvene kuće Honka su izrađene od najkvalitetnijeg finskog drva koje je prošlo najstrože kontrole kvalitete te se odlikuju velikom otpornošću na potrese i požare.

Honka odjel za istraživanje i razvoj blisko surađuje s finskim Tehnološkim istraživačkim centrom, njemačkom Organizacijom za tehnološka istraživanja i širokom mrežom sveučilišta, s ciljem pronalaženja novih načina za očuvanje sigurnosti drvenih kuća i ljudi koji u njima žive. Osim obiteljskih kuća i vikendica Honka nudi i razne vrste objekata za komercijalnu i javnu upotrebu.

Svjetski lider u zdravom i ekološkom življenju dolazi iz Finske

Priča o drvenoj kući Honka je počela u 1950-ima. Honkarakenne Ltd., svjetski lider u gradnji drvenih montažnih objekata, bila je prvi industrijski proizvođač drvenih montažnih kuća. Možda će zvučati kao klišej, ali Honka je tvrtka koja je doslovno izrezana iz drveta. 

Sve što rade, sve što jesu i sve što grade stvoreno je iz drva bogatih finskih šuma. Od sirovine do gotovog proizvoda, Honka se zalaže za visoku kvalitetu svojih proizvoda. Kako bi osigurali da je svaka kuća napravljena prema najvišim standardima kvalitete i samo od najboljih materijala, sva debla koja se upotrebljavaju dolaze iz PEFC-certificiranih finskih šuma kojima se upravlja na održiv način.

Koristeći najmoderniju tehnologiju proizvodnje, Honka prerađuje drvo u najbolji mogući građevni materijal. U tome procesu individualno stablo bora biva prerađeno u prirodan dio zgrade i u konačnosti, doma. Unatoč visokom stupnju prerade, masivni i zdrav trupac u drvenoj kući je isti onaj bor koji se jednom njihao na vjetru. Možda je zato osjećaj koji dobijete kada ušetate u drvenu kuću toliko jedinstven – topao, udoban i prirodan.

Zaslužni su za velik broj inovacija koje su promijenile industriju drvenih montažnih objekata i razvili mnoge nove tehnologije koje se koriste i danas. Visoka razina automatizacije pomaže osigurati da je stolarija svake Honka kuće dimenzijski točna. To, također, čini montažu i građevinske radove bržim i lakšim. Pod Honka® brendom isporučeno je gotovo 85.000 kuća diljem svijeta što je Honki donijelo titulu eksperta u zdravom i ekološkom življenju.

Honka kuće po mjeri obitelji

Honka vjeruje u stvaranje arhitektonski lijepe, funkcionalne i što je najvažnije, zdrave kuće koja je izgrađena da traje generacijama. Atmosfera unutar montažne drvene kuće je opuštajuća i predstavlja jedinstven ugođaj doma. Svakodnevni život u prirodnoj kući aktivira i potiče ljudska osjetila. Razne studije su pokazale da drvena okruženja smanjuju stres kao što je, na primjer, hodanje u šumi. Drvo upija zvukove i stvara smirujući, opuštajući ugođaj. Unatoč visokom stupnju obrade, gusta i zdrava debla u zidovima su i dalje ona debla koja su do nedavno podnosila snijeg, kišu i sunce u finskim šumama.

Osjećaj koji imate kada hodate kroz drvenu montažnu kuću je jedinstven, topao, ugodan i prirodan. Osim visokih estetskih kriterija, drvene montažne kuće zadovoljavaju i zdravstvene kriterije te su jednostavne za održavanje. Puno drvo ima jedinstvenu sposobnost apsorbiranja vlage i njezina otpuštanja natrag u prostor kada je soba suha. To uravnotežava vlažnost zraka na razinu između 30% i 50%, što je optimalno za zdravlje ljudi koji žive unutra. Drveni zidovi pohranjuju sunčevu toplinu, a zatim ju puštaju u prostorije kada je to potrebno održavajući tako ugodnu temperaturu tijekom cijelog dana.
 
Za više informacija, posjetite www.honka.com/hr/hr ili nam se obratite s povjerenjem.
Primat RD na Danima Orisa 2016.

Primat RD na Danima Orisa 2016.

Kao i svake godine, na danima Orisa sudjelovali smo kao izlagač, a poklonili smo i jednu od glavnih nagrada- Ton Tee, vješalicu od masiva hrasta i betonske baze- sretnoj dobitnici iz Zagreba.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu Politiku zaštite privatnosti, gdje možete mijenjati postavke kolačića. Označavanjem polja prihvaćam dajete privolu za korištenje kolačića. Označavanjem polja ne prihvaćam ne prihvaćate kolačiće, pa Vam pojedine mogućnosti ove stranice neće biti dostupne.

Prihvaćam Ne prihvaćam