Sigurnosni ormari za kemikalije KO

Šifra
KO-1000
Vanjske dimenzije
Težina
230kg
Dodaj u listu za upit

Opis proizvoda

NAMJENA: Sigurnosni ormari namijenjeni za smještaj i čuvanje zapaljivih i lako hlapljivih tekućina. Upotreba ormara predviđena je i uvjetovana "PRAVILNIKOM o zapaljivim tekućinama" (NN br. 54/99. član 214 stavak 1 do6).

NAVEDENI PRAVILNIK PROPISUJE SLIJEDEĆE UVJETE:
Hermetički zatvorene posude volumena do 20 litara moraju se u pogonima, radionicama, ljekarnama i laboratorijima uskladištavati u posebno za to izgrađenim metalnim ormarima s time da ukupna količina zapaljivih tekućina na smije biti veća od 200 litara. U ljekarnama i laboratorijima mogu se držati zapaljive tekućine u posudama volumena do 20 litara u ukupnom količini do 200 litara i to u prostoriji koja mora ispunjavati uvjete iz člana 214. Metalni ormar mora imat nepropusne spojeve, prag na vratima visine najmanje 10 cm, bravu i provjetravanje s izlazom na otvoreni prostor. Metalni ormar mora biti udaljen najmanje 5 m od otvorenog plamena i najmanje 2 m od gorivih dijelova građevinske konstrukcije i drugih zapaljivih tvari. Vrata, drugi pokretni dijelovi te police metalnih ormara kao i metalnih ormara za skladištenje posuda sa zapaljivim tekućinama na otvorenom prostoru moraju biti osigurani od iskrenja, galvanski povezani i kao cjelina uzemljeni.

OSNOVNE ZNAČAJKE: Ormari su metalne dvostjenske nepropusne izvedbe s toplinskom izolacijom. Ormari se isporučuju s priključcima za provjetravanje, bez cijevi za provjetravanje.- mehanička brava s ključevima

Šifra Vanjske dimenzije Težina
KO-1000 1850x1200x600mm 230kg
KO-500 1850x630x600mm 140kg

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu Politiku zaštite privatnosti, gdje možete mijenjati postavke kolačića. Označavanjem polja prihvaćam dajete privolu za korištenje kolačića. Označavanjem polja ne prihvaćam ne prihvaćate kolačiće, pa Vam pojedine mogućnosti ove stranice neće biti dostupne.

Prihvaćam Ne prihvaćam