„Med dvemi vodami“ naziv je projekta koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Glavni cilj projekta je unaprjeđenje infrastrukture za posjetitelje Regionalnog parka Mura-Drava u Međimurskoj županiji te jačanje svijesti o važnosti očuvanja prirodne baštine. Stvaranjem kvalitetne i atraktivne turističke ponude pridonijeti će se povećanju održivosti turizma, pa će Križovec postati točka koja će uz turiste, privlačiti brojne zaljubljenike u prirodu, školarce i stručne posjetitelje koji će se moći educirati o prirodnim vrijednostima Međimurja.
Ovim projektom, interpretacija prirodnih vrijednosti Međimurja diže se na razinu dostojnu opsega zaštite prirode Međimurja te je projekt neposredno vezan i za sam turizam.

Tvrtka Primat RD prema idejnom rješenju dizajnera Vedrana Kasapa i dizajnerice Ozane Ursić iz studio Clinica uredila je kompletnu okućnicu brvnare u koju se smjestila mala izložba „Moj hrast Adam“, dječje igralište „Rječica“, centralni objekt koji uključuje muzeološko-interpretacijski i servisno-uslužni radni prostor te prostorije u prizemlju poput prijamnog prostora, suvenirnicu, galeriju Muru i galeriju Dravu.

Foto: Kristijan Toplak