Ključni izazovi ovog projekta bili su preseljenje velikog broja HP-ovih zaposlenika na novu lokaciju, postizanje veće efikasnosti u radu uz istovremeno povećanje zadovoljstva zaposlenika. Primat RD ovim izazovima odgovorio je adekvatnim opremanjem dvaju ključnih poslovnih jedinica s pripadajućim novim radnim mjestima. Tako su prostori novog sortirnog centra opremljeni uredskim namještajem, a zgrada sortirnice projektiranim, tehnološkim namještajem.

Radni stolovi, radne stolice, pokretni ladičari i ormari proizvedeni su i montirani za 700 uredskih radnih mjesta. Proizvedeno je i montirano ukupno 1.600,00 kvadratnih metara rolo zavjesa, opremljen je ulazni prostor nove upravne zgrade s prijemnim pultom, a opremljena je i kantina stolovima i stolicama za blagovanje zaposlenika. Za svaki kat upravne zgrade proizvedena je i aparatima opremljena čajna kuhinja te prostorija za opuštanje zaposlenika. Prostorije su opremljene oznakama prostorija, piktogramima, print tapetama i drugim funkcionalno- estetskim elementima.

Prostor skladišta, projektiran prema projektu investitora, osigurava maksimalnu iskoristivost prostora. Opremljen je arhivskim poličnim i podestnim regalima, što u modularnoj izvedbi omogućava fleksibilnost u vidu proširenja i nadogradnje u slučaju potrebe. Posebna pažnja posvećena je sigurnom radu kroz upotrebu zaštitnih ograda, mreža i sigurnosnih vrata. 

Polični regali su kvalitetni, čvrsti i izdržljivi, a poseban razmak između polica bez upotrebe alata omogućava zaposlenicima brzu i jednostavnu prilagodbu različitoj vrsti robe koja se odlaže. Značajno veći kapacitet arhiviranja i odlaganja robe u odnosu na standardne arhivske regale na istoj tlocrtnoj površini postignut je zahvaljujući podestnoj regalnoj konstrukciji.