NaslovnicaNovostiObnovljena palača kaštel Morosini-Grimani u Istri

Obnovljena palača kaštel Morosini-Grimani u Istri

Obnovljeni srednjovjekovni spomenik kulture kaštel Morosini – Grimani nalazi se u općini Svetvinčenat, u Istarskoj županiji. U njega je uloženo oko 10,5 milijuna kuna, a tim je ulaganjem u potpunosti obnovljena ova grandiozna utvrda sagrađena još početkom 13. stoljeća. Kaštel je često bio uništavan i spaljivan pa je shodno tome bio obnavljan i mijenjao mu se izgled. To je samo zadnja u nizu investicija u ovaj objekt. Prije toga je kroz niz godina uloženo barem još pet milijuna, i to uvijek kroz razne europske fondove i poticaje. Ovim projektom realizirana je obnova čak dvije trećine zgrade kaštela.

S ponosom objavljujemo da je za uređenje interijera ove prekrasne kulturne baštine zaslužna tvrtka Primat-RD.

Obnovljeni kaštel Morosini – Grimani računa na one posjetitelje, možda ne toliko brojne, ali posebno zahtjevne koji u epidemijsko doba izbjegavaju masovna okupljanja i koji sačinjavaju prirodnu jezgru kulturno održivog turizma i zbog  čijeg postojanja male općine poput Svetvinčenta implementacijom ovakvih projekata pokušavaju se pozicionirati kao kulturno prepoznatljive turističke destinacije tijekom cijele godine.

 

Share:
Primat RD
Translate
  • Niste odabrali niti jedan proizvod.
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Za više detalja pročitajte našu Politiku zaštite privatnosti, gdje možete mijenjati postavke kolačića. Označavanjem polja prihvaćam dajete privolu za korištenje kolačića. Označavanjem polja ne prihvaćam ne prihvaćate kolačiće, pa Vam pojedine mogućnosti ove stranice neće biti dostupne.