NaslovnicaNovostiJapan Tobacco International Zagreb i Ljubljana

Japan Tobacco International Zagreb i Ljubljana

Osnovan 1999. godine, s 48.000 zaposlenika u 425 ureda diljem svijeta, Japan Tobacco International vodeća je međunarodna duhanska tvrtka s nekim od najpoznatijih svjetskih brendova i globalni proizvođač duhanskih proizvoda smanjenog rizika. Dostupna na 130 tržišta već osam uzastopnih godina tvrtka nosi titulu najboljeg globalnog poslodavca, a uređenje modernih uredskih prostora njezinih podružnica u Zagrebu i Ljubljani potpisuje tvrtka Primat RD. 

U JT International Zagreb, čiji se uredi protežu na 250 m2, Primat RD opremio je i uredio recepciju, lounge prostor te dvije konferencijske dvorane. Uredi zatvorenog koncepta, uređeni su u industrijskom stilu, a topli ugođaj je postignut elementima kao što su drvene letvice, betonske tapete te zelenom bojom na zidovima. Prilikom vizualnog oblikovanja prostora, najveći je izazov bio uklopiti brending elemente u interijer te logotipove, naljepnice brendova, motivacijske rečenice i slično, no zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu tvrtke Primat RD sve želje klijenta su uspješno ispunjene. U prvoj fazi preuređenja postojećeg prostora zidovi su pripremljeni za aplikaciju tapeta i grafičkih elemenata, dok je u drugoj uslijedilo postavljanje akustičnih panela i opremanje prostora namještajem renomiranih brendova Nowy Styl, Pedrali i Scan Sørlie. Tako na recepciji pažnju plijene sofa Rhea tvrtke Primat RD, stolić Malmo brenda Pedrali te naslonjač Tilkka brenda Nowy Styl. U lounge prostoru za druženje i odmor korištene su vedre boje, a za dodatno opuštanje zaposlenika postavljen je i stol za stolni nogomet. Osim sofe i naslonjača Tiikka, ovdje je smještena i Dotto lopta Nowy Styla. Za manju konferencijsku dvoranu odabran je stol Ellipse brenda Scan Sørlie, bačvastog oblika s pločom od hrastu, zajedno s konferencijskim stolicama Sail branda Nowy Styl. Za neometan rad i minimiziranje buke u prostor su postavljeni i akustični paneli Sileo, a dodan je i menadžerski stol SQ Art. S obzirom na česte edukacije i predavanja u velikoj konferencijskoj dvorani nalaze se preklopni mobilni stolovi Ypsilon, proizvođača Pedrali, a prostor je vizualno povezan s recepcijom zahvaljući Lamelio letvicama proizvođača Elgrad. 

Radovi u prostoru podružnice u Ljubljani koji se nalazi na ukupnoj površini od oko 200 m2 obuhvaćali su prenamjenu postojećeg prostora, a Primat RD je opremio i uredio recepciju, projektnu sobu, lounge prostor namijenjen odmoru i druženju zaposlenika u pauzama od rada te dvije konferencijske dvorane. Vizija klijenta bila je da se svjetlina prilikom uređenja dodatno potencira kroz dominantnu bijelu boju, čija bi se potencijalna monotonija izbjegla pojedinim elementima, odnosno naglascima u bojama. Upravo zato je u okviru uređenja i opremanja velika pažnja posvećena uklapanju brending elemenata, uključujući razne logotipove, vizuale te motivacijske rečenice kojima je unesen kolorit u prostor. Tijekom prve faze preuređenja zidovi su pripremljeni za postavljanje tapeta, grafičkih elemenata i motivacijskih poruka, dok je u drugoj na red došlo postavljanje akustičnih panela i opremanje prostora namještajem poznatih brendova Nowy Styl, Pedrali i Scan Sørlie. 

Već samim ulaskom u ured JTI-a u glavnom gradu Slovenije svaki gost imat će priliku vidjeti da se radi o zanimljivo uređenom prostoru, jer se tu smjestila živopisna recepcija s bijelim stolarskih letvicama izrađenima od MDF-a, koja je kombinirana sa pozadinom u prijelazu boja od ružičaste do plave. Ona je upotpunjena recepcijskim stolom s ladičarem i kliznim ormarima modela Easy Space, brenda Nowy Styl. U predvorju se nalazi još nekoliko nezaobilaznih detalja poput vizure grada Ljubljane i citata „Welcome to Ljubljana“ koji su izrađeni od forexa, sofe po mjeri u eklektičnoj zelenoj boji koju potpisuje Primat RD te okruglog stolića Circuita brenda Pedrali. I u lounge prostoru za druženje i odmor prisutne su vedre boje. Konferencijska dvorana dobila je akustične panele Formo Nowy Styla, koji su ne samo zvučno izolirali prostor, već su svojom cvjetnom strukturom pravi ukras. Da bi dvorana za sastanke dobila na toplini korištene Elgradove Lamelio letvice, a sve je zaokruženo stolom Ellipse, brenda Scan Sørlie. Naposljetku, u projektnoj sobi svoje su mjesto pronašli visoki stolci Xilium, također, brenda Nowy Styl koji su se odlično uklopili uz postojeće visoke stolove te će biti odlična kombinacija za nesmetano održavanje čestih edukacija i predavanja. 

Share:
Primat RD
Translate
  • Niste odabrali niti jedan proizvod.